Δείτε τα νέα των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Με... προπόνηση στους "8" η Γιουνάιτεντ



ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ - ΜΙΛΑΝ 4-0
Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ"
Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)
Γκολ: ΓΚΟΟΟΛ 13', 46' Ρούνι, 59' Παρκ, 88' Φλέτσερ
Κίτρινες: ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ 68' Σκόουλς - 71' Ροναλντίνιο, 85' Φλαμινί
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Φαν ντερ Σαρ, Νέβιλ (66' Ράφαελ), Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Παρκ, Σκόουλς (73' Γκίμπσον), Φλέτσερ, Βαλέντσια, Νάνι, Ρούνι (66' Μπερμπάτοφ)
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε (64' Μπέκαμ), Γιανκουλόφσκι, Μπονέρα (46' Ζέεντορφ), Τιάγκο Σίλβα, Πίρλο, Φλαμινί, Αμπροσίνι, Χούντελαρ, Ροναλντίνιο, Μποριέλο (69' Ιντσάγκι)

Στη Μίλαν θα ακούνε το όνομα του Γουέιν Ρούνι και θα... τρέχουν. Ο διεθνής Αγγλος επιθετικός μετά τα δύο γκολ στο "Σαν Σίρο" με τα οποία οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη νίκη επί της Μίλαν με 3-2, σκόραρε άλλες δύο φορές στο "Ολντ Τράφορντ" εις βάρος των "ροσονέρι", οι Γι Σουνγκ Παρκ και Ντάρεν Φλέτσερ πρόσθεσαν άλλα δύο και οι "κόκκινοι διάβολοι" επικράτησαν με 4-0 και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους "8" του Champions League!

Το παιχνίδι τελείωσε πριν καν αρχίσει. Η Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά στο ματς με σκοπό να μην επιτρέψει στη Μίλαν να κάνει όνειρα. Η τακτική αυτή απέδωσε "καρπούς" πολύ σύνομα. Στο 3' ο Ρούνι, στο 7' ο Νέβιλ, στο 10' ο Νάνι και στο 11' ο Βίντιτς, άγγιξαν το γκολ, όμως ήταν ο Αγγλος διεθνής επιθετικός αυτός που έμελλε να ανοίξει το σκορ (1-0). Μετά τις δύο κεφαλιές - γκολ στο Μιλάνο, με μία ακόμα νίκησε τον Αμπιάτι και έδωσε το έναυσμα για την έναρξη του πάρτι (σ. σ. ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στο 8' ο Ροναλντίνιο με κεφαλιά είχε "απειλήσει" την εστία του Φαν ντερ Σαρ, αλλά δεν βρήκε "στόχο").

Οι παίκτες του σερ Αλεξ Φέργκιουσον μετά το γκολ κατέβασαν στροφές, η Μίλαν έκανε μία δύο ευκαιρίες αλλά τίποτα ουσιαστικό. Αντ' αυτού αυτή που άγγιξε το 2-0 ήταν η Γιουνάιτεντ, όταν στο 45' ο Φλέτσερ σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της ιταλικής ομάδας.

Με την έναρξη του β' μέρους ο Γουέιν Ρούνι εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη ασίστ του Νάνι, πλάσαρε εύστοχα από το ύψος της περιοχής τον Αμπιάτι, πέτυχε το 30ο του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή αγωνιστική περίοδο (2-0) και έβαλε μεγαλοπρεπέστατα την υπογραφή του στο εισιτήριο της πρόκρισης στους "8".

Δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ήταν η σειρά του Παρκ να γράψει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ. Ο Κορεάτης με ένα υπέροχο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των "ροσονέρι" και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Το επόμενο γεγονός που χρίζει αναφοράς είναι η επιστροφή του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο "σπίτι" του. Ο Αγγλος μέσος αποθεώθηκε πριν το ματς και κατά την είσιδό του στον αγωνιστικό χώρο, σφυρίχτηκε όταν ακουμπούσε τη μπάλα κατά τη διάρκεια του αγώνα και καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά την αποχώρησή του.

Ωστόσο η τούρτα της πρόκρισης είχε και... κερασάκι! Αυτό το έβαλε στο 88' ο Φλέτσερ, ο οποίος με κεφαλιά "ψαράκι" τελείωσε με τον ιδανικότερο τρόπο τη σέντρα ακριβείας του Ράφαελ και έδωσε πανηγυρικό τόνο στη σπουδαία πρόκριση των "κόκκινων διαβόλων" (4-0)!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τη Μίλαν και μάλιστα με συνολικό σκορ 7-2! Τέσσερα εξ αυτών των γκολ τα πέτυχε ο Γουέιν Ρούνι! Επίσης οι "κόκκινοι διάβολοι" επιβεβαίωσαν την παράδοση που τους θέλει να μην αποκλείονται μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" όταν έχουν κερδίσει εκτός έδρας!

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι το ματς "σημαδεύτηκε" από τις διαμαρτυρίες των οπαδών της γηπεδούχου εναντίον των Γκλέιζερ, των Αμερικανών ιδιοκτητών του συλλόγου. Αρκετές χιλιάδες κόσμου, εμφανίστηκαν στο "Ολντ Τράφορντ" με κιτρινοπράσινα κασκολ, χρώματα τα οποία φορούσε η Νιούτον Χιθ, ομάδα από την οποία γεννήθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ...

www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου